Heb je het gevoel dat je leven stilstaat?

A

Heb je het gevoel dat je leven stilstaat?

Heb je het gevoel dat je leven maar niet vooruit komt of dat je steeds in dezelfde cirkel blijft draaien? Zie je om je heen de mensen in beweging terwijl jouw leven stil lijkt te staan?

Dan heb ik goed nieuws, er valt wat aan te doen. Als eerste moet je weten dat er ALTIJD een uitweg is. Jouw leven is niet perse het leven wat jij nu leid, het leven wat jij nu leid is slechts een moment. Er staan namelijk in sha Allah mooie dingen voor jou te gebeuren.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…Voorwaar, Allah verandert de (goede) toestand van een volk niet, totdat zij hun eigen toestand veranderen…”

(Soerat ar-Rad: 11)

Luister goed: Om in beweging te komen moet je EERST de weg naar het verleden sluiten. Accepteer wat er in het verleden is gebeurd en accepteer dat je NIET meer terug kunt om het te voorkomen of nog ervan te kunnen genieten. Accepteer daarnaast ook dat je NIET naar de toekomst kunt reizen noch dat je nu al kan zien hoe deze gaat lopen. Accepteer dat je NU in het heden leeft en dat wat je vandaag zaait morgen in sha Allah zult oogsten.

Verwacht dus geen bloemkolen als je tomaten zaad hebt gezaaid. Alles wat je vandaag DOET of NIET DOET heeft invloed op jouw toekomst. Probeer nieuwe dingen te doen waar jou toekomst dankbaar voor zal zijn, stop met rampscenario’s te creëren die er niet zijn of nooit in sha Allah zullen plaatsvinden en heb vertrouwen dat Allah jou helpt om jouw leven op orde te brengen. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment