Geloof jij er nog in?

26113843_801621763357857_2206502983966091285_n

Geloof jij er nog in?

Weer een jaar voorbij en weer niemand in je leven waarmee je gelukkig kunt worden. Wees niet verdrietig, wanhopig of teleurgesteld. Het is nog niet voorbij want Allah heeft een Plan en deze Plan is in je eigen voordeel. De enige reden waarom jij je soms verdrietig, wanhopig of teleurgesteld voelt is omdat jij jezelf vergelijkt met andere, je gek van je omgeving wordt die zich constant blijft afvragen waarom je niet gesetteld bent of omdat je tegen de klok aan het racen bent.

Alle zaken onder ander het huwelijk behoren tot de voorbeschikking (het Lot). Degene met wie je eventueel zal eindigen hoeft nog niet geboren te worden, die loopt al ergens in sha Allah rond.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, Wij hebben alle zaken volgens een bepaalde voorbeschikking geschapen.”

(Soerat al-Qamar: 49)

Luister goed: 7,5 miljard mensen op aarde, 1,5 miljard gelovigen, miljoenen van je afkomst, duizenden die vrijgezel zijn, honderden die opzoek zijn naar een persoon als jou, tientallen met wie jij een klik kunt hebben en 1 persoon die met je in sha Allah zal eindigen. STOP met allerlei rampscenario’s te verzinnen dat je alleen achter zult blijven, STOP met de angsten dat iedereen slecht is omdat je verhalen hoort of een nare ervaring hebt meegemaakt.

Als jij wilt trouwen is dat niet moeilijk, je kunt morgen al getrouwd zijn. Trouwen betekent niet “een huwelijk”, er zijn koppels die getrouwd zijn maar geen huwelijk hebben. Ze wonen puur samen onder een dak of omwille van de kinderen maar er is verder geen liefde in het spel. Dat is geen huwelijk, zij zijn ongelukkig. Als jij een huwelijk wilt dan moet je Allah aanroepen, vertrouwen hebben, vrees hebben en sebab doen. Allah zal jou verder voorzien. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment