Geloof dat het mogelijk is

Geloof dat het mogelijk is

Het kan zijn dat je een droom of een doel hebt en als je naar je huidige situatie kijkt dan denk je dat het nog een ver-van-mijn-bed-show is. Misschien is het vinden van een levenspartner, je droombaan, een verre reis of een oplossing van je probleem. Je huidige situatie wijst erop dat je kans zeer klein is. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Alles is mogelijk, je huidige situatie is tijdelijk en het bepaald niet wat voor jou mogelijk is.

Je moet erin geloven dat het allemaal mogelijk is, de tegenslagen en de belemmeringen mogen niet ervoor zorgen dat je de hoop opgeeft. Allah heeft een uitweg voor je, een uitweg naar datgene wat je graag wilt.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En Wie Allah vreest, die zal Hij een uitweg geven. En Hij
voorziet hem van waar hij het niet verwacht.”

(Soerat at-Talaaq: 2-3)

Luister goed: Hoeveel mensen hebben in dezelfde situatie als jou of erger gezeten en kregen datgene wat ze graag wilde? Het zijn geen tientallen, het zijn geen honderdtallen, het zijn geen tienduizendtallen, het zijn miljoenen. Al deze mensen geloofden dat het mogelijk was en ze waren geduldig. Voor Allah is het heel simpel om je toestand te verbeteren en datgene aan je te geven wat je graag wilt maar Hij wil dat je op Hem vertrouwt en Hij wil dat jij op jezelf vertrouwt. Waar hoop is daar zijn de mogelijkheden en waar mogelijkheden zijn daar vind je je geluk.

Het is dus nog niet over, smeek Allah om een uitweg en heb vertrouwen. Laat je niet gek maken door de omstandigheden of door je verleden. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8181

 

 

Add Comment