Geen zin om naar school of werk te gaan

image

Geen zin om naar school of werk te gaan

Het kan zijn dat je vanochtend bent opgestaan en geen zin hebt om weer naar school of je werk te gaan. Je blijft liever nog in bed liggen om verder te dromen. Elke ochtend heb jij twee keuzes: Blijven liggen en verder dromen of opstaan en je doelen achterna gaan. De keuze is aan jou!

Het heeft GEEN zin om te zeuren, het heeft GEEN zin om op die snooze knop te drukken want Allah heeft vandaag velen gunsten op je pad gelegd. Gunsten die jou met Zijn Wil dichterbij je doelen zullen brengen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En als jullie de gunsten van Allah op willen sommen, dan kunnen jullie ze niet tellen.” (Soerat Ibrahim: 34)

Luister goed: Get up, dress up en show up! School is een brug om dichterbij je doelen te komen, de docenten zijn er slechts om je iets te leren maar uiteindelijk moet jij het zelf gaan doen. Zie school niet als een speelparadijs om je tijd te verdoen met je vrienden of vriendinnen want het kan zo zijn dat zij straks hun doelen halen en jij achter zal blijven. Je eventuele baan is ook een brug om dichterbij je doelen te komen, als jij je baan haat dan moet je niet zeuren maar actie ondernemen om iets anders te vinden.

Denk niet dat ik je dit vertel om je een goed gevoel te geven, denk niet dat ik je dit vertel om je uit bed te krijgen, ik vertel jou dit omdat het de waarheid is. Allah heeft zoveel gunsten voor jou op aarde gezet maar jij ziet ze niet meteen omdat je liever in je bed wilt blijven dromen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment