Geen zin hebben in vandaag

Geen zin hebben in vandaag

Het kan zijn dat je vanochtend vermoeid bent opgestaan of nog lekker in je bed ligt. Je wilt de wekker uitzetten en verder gaan slapen. Je moet het volgende weten: Elke ochtend heb je twee keuzes: Blijven liggen en verder dromen of opstaan en je dromen achterna gaan. De keuze is aan jou. Deze dag ga je niet meer terug krijgen, elke minuut die je laat liggen is verloren. Je moet opstaan en tegen jezelf zeggen: Dit is mijn dag, dit is mijn moment.

Het heeft geen zin om te zeuren, het heeft geen zin om chagrijnig te worden. Allah heeft namelijk allerlei gunsten op je pad gelegd en zolang jij niet opstaat om deze te grijpen ga je ze niet vinden.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En als jullie de gunsten van Allah op willen sommen, dan kunnen jullie ze niet tellen.”

(Soerat Ibrahim: 34)

Luister goed: Een vogel gaat niet als het wakker wordt blijven liggen en hopen dat er een worm in de nest kruipt, nee deze vogel staat op en gaat ondanks de kou en donker opzoek naar voedsel. Als jij je dromen in sha Allah wilt behalen dan moet je op tijd gaan opstaan. Je moet ervoor zorgen dat je exact weet hoe je deze dag gaat vullen. Het beste is dat je dit de avond ervoor doet en als je dat niet hebt gedaan dan doe je dat in de ochtend. Controleer je dag voordat de dag jou controleert.

De tijd is gekomen om je doelen te behalen, laat je niet gek maken door dat stemmetje dat tegen je zegt: Blijf nog even liggen, want dat stemmetje is alleen je tijd aan het verspillen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

ACA41899-E148-463-B-8-E88-B9-EA6646-A61-E

 

 

Add Comment