Geen toeval dat jij dit leest

40314927_954971898022842_6251620899884105728_n

Geen toeval dat jij dit leest

Dit is een bericht speciaal voor jou, denk niet dat het toeval is dat jij dit leest. Het kan zijn dat jij met iets bezig bent maar het dreigt te mislukken door verschillende omstandigheden. Je kunt je niet meer focussen en bent bang dat dingen gaan mislukken. Tegen jou wil ik het volgende zeggen: Allah is met je en Allah is er voor je.

Heb vertrouwen want niets is over, deze periode is slechte een beproeving waarin jij je vertrouwen in Allah moet versterken.Want wanneer Allah jou helpt dan kan niemand jou overwinnen.

Allah subhanhu wa ta’ala zegt:

“Wanneer Allah jullie helpt is er geen overwinnaar over jullie. En indien Hij jullie in de steek laat, wie is degene die jullie daarna nog kan helpen? En laat daarom de gelovigen op Allah vertrouwen.” 

(Soerat Aali Imraan: 160)

Luister goed: Geef niet op, datgene wat je verloren hebt dat kan Allah weer voor jou opbouwen of vervangen door iets beters. Van elke gunst heeft Allah ontelbare gunsten gemaakt dus wees niet bang wanneer dingen niet gaan zoals ze moeten gaan. Stel jezelf de volgende vraag: Heeft Allah mij niet eerder geholpen? Het antwoord is vast ja, Hij heeft je eerder geholpen terwijl jij dat al vergeten bent.

Stop met piekeren en stop met wanhopen. Er zijn velen mensen die het veel erger dan jou hebben gehad en nu is hun leven weer op orde. Wat jij moet doen is een dua (smeekbeden) doen, dit kan in je eigen woorden en in je eigen taal. Vervolgens moet je vertrouwen hebben, dankbaar zijn, geduldig zijn, focussen op datgene wat je wilt en actie blijven ondernemen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment