Geen beproeving komt zonder dat jij er klaar voor bent

Geen beproeving komt zonder dat jij er klaar voor bent

Wanneer je te maken hebt met een beproeving is het eerste wat je moet onthouden dat deze beproeving door Allah is gezonden omdat Hij vertrouwen in jou heeft. Jij hebt eerder beproevingen gehad die je aan kon en daarom zal jij deze ook aankunnen. De beproeving zal je o.a een les leren in vertrouwen en in geduld. Verder zal je voor je vertrouwen en geduld beloond worden en zal er in sha Allah een oplossing komen.

Allah kan jou zowel met het goede als het slechte beproeven, het goede komt van Allah en het slechte komt van jezelf of het komt voort uit een situatie waar iets anders speelt.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En Wij stellen jullie op de proef met het slechte en het goede, als een beproeving en tot Ons is de terugkeer.”

(Soerat al-Anbiyaa’: 35)

Luister goed: Allah beproeft ons vaker met kleine beproevingen zodat wanneer er een grote beproeving komt wij deze makkelijker aankunnen. Geen enkel beproeving is voor eeuwig, elke beproeving wordt door Allah met Zijn Wijsheid met een begin en een eind gezonden. Voor jou lijkt het eeuwig te duren maar zonder dat jij het door hebt ben jij intussen allerlei beloningen aan het verzamelen. Daarnaast zorgt Allah ervoor dat er een bepaalde zaak wordt voltooid.

Het heeft geen zin om nu in paniek te raken want jij staat er niet alleen voor. Ook heeft het geen zin om allerlei rampscenario’s te verzinnen die er in sha Allah nooit gaan komen. Hoeveel beproevingen heb jij niet eerder doorstaan? Allah zal jou verdriet vervangen door vreugde en Allah zal jou sterk maken in moeilijke tijden. Make the rest of your life the best of your life!

 

D2-A44-C19-55-A5-411-C-A687-5-D08-B7808-A82

Add Comment