Geef niet op, Allah is met je

Geef niet op, Allah is met je

Het kan zijn dat je momenteel een situatie meemaakt waar je geen uitweg ziet. Alles komt tegelijk op je af en je hebt geen idee hoe je leven weer op orde komt. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Geef niet op want Allah is met je. Geef niet op want Allah heeft een uitweg en geef niet op want Allah heeft een plan.

Allah toetst (beproefd) Zijn dienaren om de strijders en de geduldige te kenmerken. Dit zijn onder andere de twee groepen onder de gelovigen die straks hun beloningen op op deze wereld en in het Hiernamaals krijgen. Daarnaast worden de daden die jij doet getest. Strijders zijn degenen die strijden met hun ziel en met goede daden. De geduldige zijn die hoop en vertrouwen blijven houden.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wij zullen jullie zeker beproeven, totdat Wij toetsen wie van jullie strijders en geduldige zijn. En Wij beproeven jullie daden.” (Soerah Mohammed vers:31)

Luister goed: Voor elke beproeving die jij meemaakt verlies je wat van je zonden, voor elke beproeving die jij meemaakt krijg je een beloning, voor elke beproeving die jij meemaakt zal je naar je lot worden geleid. Onthoud dat elke beproeving een BEGIN en een EIND heeft. Het einde van je beproeving is bekend maar je kunt het ook versnellen door Allah aan te roepen (dit mag in je eigen woorden). Een dua (smeekbeden) kan een beproeving stoppen.

Jij bent niet alleen, Allah is met je. Allah beproeft vooral degenen van wie Hij houd. Allah doet dit niet om het je moeilijk te maken. Daarnaast ben jij zo geschapen dat jij deze beproevingen aan kunt. Je staat er niet alleen voor, Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-7268

 

Add Comment