Geef het goede voorbeeld

Geef het goede voorbeeld

Niet-moslims lezen geen koran, ze lezen geen hadiths maar ze lezen jou. Wees dus een goede ambassadeur van de Islam. In deze tijd bevind de Islam zich in een kwaad daglicht, een deel van deze beproeving is veroorzaakt door de moslims zelf. In alle tijden had de Islam te maken met beproevingen maar de moslims van toen waren vromer, vreesden Allah meer en respecteerden de Profeet vrede zij met hem. En dat beste mensen dienen we ook te doen.

Allah houd niet van de mensen die Zijn Grenzen overtreden, Allah houd er niet van als mensen de shaytan volgen. Hij waarschuwt in de Koran hiervoor.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorzeker, Allah heeft de overtreders niet lief.” (Surah Al Baqara aya van vers 190)

Luister goed: Wees een goede voorbeeld, behandel ieder schepsel met respect en barmhartigheid. Spreek geen kwade woorden, scheld niet met ziektes, hou je woede in, als je ergens niet mee eens bent vermaan dan met goede en wijze woorden. De shaytan en zijn leger stoken velen van ons op om kwade handelingen te verrichten om zodoende de Islam te besmeuren met het slechte. Jij bent het visite kaartje van de Islam ook al ben je niet perfect. Respecteer je medemens ongeacht zijn religie, overtuiging, geaardheid of sekse.

Als je echt van de Profeet vrede zij met hem houd dan dien je zoveel mogelijk zijn voetsporen te volgen. Als je echt van de Profeet vrede zij met hem houd dan vermaan je met het goede en verlaat je het kwaad. Make the rest of your life the best of your life!

 

95924026-1395145070672187-5157029419138678784-n

Add Comment