Gebruik je talenten

Gebruik je talenten

De rijkste plekken op aarde zijn niet de oliebronnen van Dubai, de diamanten uit Afrika of de goudmijnen van Amerika, de rijkste plekken op aarde zijn de begraafplaatsen. Want op de begraafplaatsen liggen schrijvers begraven die nog nooit een boek hebben geschreven, artsen die nog nooit iemand hebben genezen en andere personen met talent die nog nooit van hun talenten gebruik hebben kunnen maken.
Ieder persoon met verstand is gezegend met een bepaalde talent. Allah heeft ieder mens begunstigd met een gunst waar velen andere gunsten uit kunnen vloeien.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En als jullie de gunsten van Allah op willen sommen, dan kunnen jullie ze niet tellen.”

(Soerat Ibrahim: vers 34)

Luister goed: Velen onder ons zijn opzoek naar een rugzak vol goud terwijl ze die rugtas vol goud op hun ruggen dragen. Ze kunnen hun hele leven compleet positief veranderen door gebruik van hun talenten te maken maar helaas doen ze daar weinig moeite voor omdat ze bang zijn om te falen of omdat ze niet weten wat ze willen. Als je niet weet wat je talent is dan is dat geen ramp. Je dient dan velen dingen uit te proberen tot je iets tegenkomt wat je leuk vind om te doen. Vervolgens ga je daar meer kennis over doen, meer ervaring op doen tot je een expert wordt op dat gebied. Het maakt niet uit dat je nog geen middelen hebt, al lees je een aantal boeken over.

Allah wil dat de mens zich ontwikkeld zodat ze hun talenten voor het goede kunnen gebruiken. Ze kunnen het dan doorgeven aan generatie op generatie. Zo worden nieuwe kansen gecreërd. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-9136

Add Comment