Ga verder en heb vertrouwen

Ga verder en heb vertrouwen

Wanneer je te maken hebt met grote uitdagingen en alles op je af ziet komen dan moet je proberen om zo min mogelijk in paniek te raken. Weet dat Allah alles onder controle heeft ook al lijkt je toestand chaotisch. Soms overkomt je iets en denk je dat het steeds erger gaat worden maar wat je wellicht niet weet is dat ene moment straks aanleiding kan zijn dat al je uitdagingen opgelost gaan worden. Allah kan namelijk van moeilijke situaties gemakkelijke situaties creëren.

Als je afkeer van je situatie hebt dan moet je het volgende onthouden, niet alles wat in je leven verkeerd gaat is fout. Soms zijn het verborgen gunsten in de vorm van beproevingen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”

(Soerat al-Baqarah: 216)

Luister goed: Heb vertrouwen dat al je uitdagingen een oplossing hebben. Heb vertrouwen dat elke uitdaging op je pad jou iets leert of jou ergens brengt waar je moet zijn. Sinds je jong was heb je voor vele grote uitdagingen gestaan en al die uitdagingen heb jij met de Wil van Allah doorstaan. Waarom zou je deze niet weer kunnen overwinnen? Dacht je dat Allah jou in de steek zou laten? Nee zeker niet, heb dus vertrouwen in jezelf en heb vertrouwen in je Schepper Die alles onder controle heeft.

Het heeft geen zin om in een bepaalde situatie te blijven hangen, accepteer het en ga verder. Want voor jou staan in sha Allah nog heel veel mooie tijden te gebeuren. Weet dat Allah jou bij iedere situatie zal helpen, wees dus niet bang en wees niet verdrietig. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8653

Add Comment