Focus op je doel, niet op je angst

Focus op je doel, niet op je angst

Het kan zijn dat je een bepaalde doel hebt maar toch een beetje angst hebt dat het gaat mislukken. Misschien komt het door je onzekerheid, misschien komt het omdat eerdere pogingen mislukt zijn en misschien komt het omdat je twijfel hebt. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Focus op je doel, niet op je angst. Stel dat een kindje onder een auto vast zit. De moeder zal in staat zijn om deze auto op te tillen en haar kindje eruit te krijgen. Waar haalt ze die kracht vandaan? Dat heet een vurige verlangen. De moeder zal zelfs door het vuur lopen om haar kind te redden. Ze focust zich op haar doel, niet op haar angsten.
Allah beproeft mensen op verschillende momenten en op verschillende graden. Niet om ze te tarten of kapot te maken maar om ze sterker te maken en te leiden naar hun ware doel.

Allah subhanhu wa ta’ala zegt:

“Dachten de mensen dat zij met rust gelaten worden, als zij zeggen:, Wij geloven”, en dat zij niet op de proef gesteld worden?”

(Soerat al-Ankaboet: 2)

Luister goed: Het maakt niet uit dat er bepaalde dingen in je leven mislukken. Soms laat je Allah een aantal keren vallen zodat je leert om bij grote beproevingen op te staan. Soms blokkeert Hij je wegen om je te behoeden voor het kwaad wat op je zit te wachten en soms laat laat Hij je via een ander weg naar je doel gaan zodat je onderweg allerlei beloningen kunt verzamelen. Als je iets graag wilt dan vind je een weg en als je iets niet graag wil dan vind je een excuus. Alles is voor jou in sha Allah nog mogelijk.

Kijk niet naar je verleden, kijk niet naar het aantal keren dat iets voor je is mislukt, luister niet naar negatieve gepraat, volg je hart maar gebruik je verstand. Alles komt in sha Allah goed, Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

IMG-6515