Focus je niet op je op je problemen maar focus je op je zegeningen

beautiful sunset 119

Focus je niet op je op je problemen maar focus je op je zegeningen. In alle beproevingen zitten zegeningen die jij wellicht nu nog niet ziet. Het kan het begin zijn van een nieuwe hoofdstuk, het kan het begin zijn van een nieuw verhaal. Alle gunsten die jij zoekt die zoeken ook jou maar de enige reden waarom jij de gunsten niet ziet is omdat jij je alleen focust op jouw probleem.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En als jullie de Gunsten van Allah (zouden willen) optellen, kunnen jullie ze niet opsommen. Allah is zeker Vergevingsgezind, Meest Barmhartig”. (Soera an-Nahl: 18)

Luister goed: Begin je dag met dankbaarheid want dankbaarheid is de sleutel tot nog meer gunsten. Wees oprecht dankbaar voor alles wat je hebt en voor alles wat je nog wilt krijgen. Ken Allah in goede tijden en Allah zal jou kennen in moeilijkere tijden. Het is slechts een kleine handeling met een grote impact. Doe het nu, wees oprecht dankbaar, Al Hamdoelilah en prijs Allah voor al datgene wat Hij voor je doet.

Zou jij voor een miljoen je ogen verkopen? Zou jij voor een miljoen je gezondheid verkopen? Wees dus Allah dankbaar voor je gezondheid, je veiligheid, voor het onderdak en voor alles want weet dat wanneer jij dit leest, miljoenen andere zich in een situatie bevinden waar jij voor vreest.

Dit is jouw dag, dit is jouw moment dat jij een nieuwe hoofdstuk aan jouw leven gaat toevoegen. Een hoofdstuk vol oprechte dankbaarheid, een hoofdstuk vol positiviteit. Het maakt het niet uit wat jouw toestand vandaag is, want morgen kan in sha Allah alles anders zijn. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment