Falen is een onderdeel van je succes

Falen is een onderdeel van je succes

Wanneer dingen in je leven verkeerd gaan dan is dat geen ramp. Het zijn slechts momenten waar je lering uit moet trekken en dan is het aan jou om niet op te geven. Ja het kan soms frustrerend zijn, ja je kan er moe van worden en geen zin meer hebben om het nogmaals te proberen maar een aantal slechte hoofdstukken in je leven wil nog niet zeggen dat het einde van je boek is genaderd? Om succes in je leven te bereiken moet je door een proces, je moet leren wat niet en wat wel werkt.

Misschien voel jij je vernederd en denk je dat je verloren hebt maar besef dat jij Allah met je hebt en dat je tot de winnaars zal behoren zolang je hoop en vertrouwen in je Schepper hebt.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voelt jullie niet vernederd en treurt niet; en jullie zijn de winnaars, indien jullie (ware) gelovige zijn.”

(soerat Aali-Imraan: 139)

Luister goed: Het geloof leert ons dat we uit mislukkingen nieuwe hoop moeten putten . Het geloof leert ons dat we uit tegenslagen nieuwe kansen moeten creëren . Het maakt niet uit wie jij bent, het maakt niet uit waar je vandaan komt noch maakt het uit hoe je toestand momenteel er uitziet.
Zolang jij op Allah vertrouwt kunnen er positieve dingen voor jou gebeuren. Al die momenten die niet goed zijn gegaan zijn onderdeel van je succes. De meeste succesvolle personen die hebben geleefd en momenteel leven hebben vaker mislukkingen meegemaakt.

De tijd is gekomen dat je opstaat en tegen jezelf zegt: Ik ga ervoor, ik laat me niet meer tegenhouden door dat stemmetje dat mij wil laten opgeven. De tijd is gekomen om je succes te halen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8204

 

Add Comment