Er is meer in het leven dan jij ziet

Er is meer in het leven dan jij ziet

Misschien heb je het gevoel dat je leven saai en eentonig is. Elke dag is bijna hetzelfde en je hebt geen idee hoe je uit deze sleur komt. Je wilt graag nieuwe dingen in je leven maar je bent bang om risico’s te nemen. Bang dat je faalt, bang voor de reactie van anderen, bang voor het onbekenden. Ben je op een wonder aan het wachten? Je wilt toch dat je leven vooruit komt? Je wilt niet op je 80ste uit het raam kijken en erachter komen dat je hele leven eentonig was omdat je maar geen risico’s durfde te nemen. Als jij veranderingen in je leven wilt dan moet je actie ondernemen.

Als Allah wil dan kan Hij je toestand veranderen, dat is voor Allah een simpele handeling maar Hij wil van jou zien dat jij de moeite doet. Hij wil van jou vertrouwen en actie zien.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…Voorwaar, Allah verandert de (goede) toestand van een volk niet, totdat zij hun eigen toestand veranderen…”

(Soerat ar-Rad: vers 11)

Luister goed: Alles in het leven is een risico. Trouwen is een risico, scheiden is een risico, vrijgezel blijven is een risico, werken voor een baas is een risico, een eigen zaak hebben is een risico, werkloos zijn is een risico, thuis blijven is een risico, naar buiten gaan is een risico. Als alles een risico is dan kan je net zo goed vol vertrouwen risico’s nemen. Vertrouw op je Schepper en durf risico’s te nemen. Mislukt iets dan geen paniek, Allah heeft altijd een vangnet voor degenen die op Hem vertrouwen. Er is altijd wel ergens een moment dat je weer een kans krijgt of een ander weg kunt nemen.

De tijd is gekomen dat je uit je ongelukkige comfort zone stapt en avonturen tegenmoet gaat. Allah heeft de wereld groot gemaakt, er valt zoveel te doen en zoveel te ontdekken. Maak jezelf gelukkig en make the rest of your life the best of your life!

IMG-9799

Add Comment