Elke keuze die je maakt heeft een resultaat

Elke keuze die je maakt heeft een resultaat

Wij maken de keuzes en daarna maken onze keuzes ons . Elk keuze die jij maakt creëert het pad naar je toekomst. Je huidige toestand is een gevolg van de keuzes van je verleden of een onderdeel van de keuze van een ander. Je kunt niet de omstandigheden of andere personen de schuld geven, Jij bent verantwoordelijk voor jezelf. Je kan niet altijd de keuzes van anderen controleren maar je hebt wel altijd de keuze om er iets aan te doen.

Kies je zomaar een baan of kies je een carrière? Kies je een kalverliefde of ga je voor een huwelijk? Maak jij je huiswerk omdat het moet of ben je bezig om kennis voor later op te doen? Leef je een leven of ben je aan het overleven? De keuze is aan jou. Wanneer je dankbaar bent en je focust je op de juiste keuze dan zal je leven in sha Allah positief veranderen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En (gedenkt) toen jullie Heer bekend maakte: ,,Als jullie dankbaar zijn, dan zullen Wij zeker jullie (genietingen) vermeerderen.”

(Soerat Ibrahiem: 7)

Luister goed: Het slechte nieuws is dat je niet meer terug naar het verleden kunt gaan om je foute keuzes recht te zetten maar het goede nieuws is dat jij vanaf vandaag de juiste keuzes kunt maken die in sha Allah kunnen leiden tot een punt dat jij je succes gaat behalen. Het maakt niet uit wie je bent, waar je vandaan komt of hoe je verleden eruit ziet. Wees dankbaar en wees je ervan bewust dat je elke dag de keuze krijgt om de nieuwe keuzes te kunnen maken.

Wanneer de omstandigheden veranderen door bijv. de keuzes van een ander dan krijg jij altijd de keuze om je eigen gedachten te controleren. Ga je het als een tegenslag zien of ga je het als een tijdelijke beproeving zien? Zie jij die mensen als je vijand of zie jij ze als personen waar je medelijden mee moet hebben? De keuze is aan jou! Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8895

Add Comment