Elke goede daad die jij doet is als een zaad die jij plant

E

★★★ Elke goede daad die jij doet is als een zaad die jij plant, op een dag kun jij van je oogst genieten. Het kan zijn dat jij vind dat jij veel goede dingen hebt gedaan maar toch maar in de ellende blijft. Het kan zijn dat jij het gevoel hebt dat al jouw goede daden voor niets waren, maar wat jij op dat moment niet weet is dat jouw goede daden aan het groeien zijn tot een beloning.

Denk niet dat Allah jouw goede daden is vergeten, of ze nou klein of groot zijn, tegenover elke goede daad staat een beloning. Deze beloning kan in elke vorm komen zoals een goede partner, genezing, innerlijke rust, vergeving, een uitweg van jouw problemen of iets anders.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wie het goede doet, man of vrouw, en hij gelooft: voorwaar, aan hem geven Wij een goed leven. En Wij zullen hen zeker belonen met hun beloning, volgens het beste wat zij plachten te doen.”

(Soerat An-Nahl: 97)

Luister goed: Blijf het goede doen ook al is het iets kleins. Weet dat goede daden de slechte daden uitwissen. Weet dat goede daden jou dichterbij Allah brengen en weet dat goede daden jou innerlijke rust gaan geven. We maken allemaal fouten, we maken allemaal weleens een zonde, we zijn niet perfect. Twijfel dus niet aan wie je gisteren was, accepteer wie je vandaag bent en werk aan jezelf om de persoon morgen in sha Allah te worden die je graag wilt zijn. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment