Een succesvolle vrouw is degene die haar eigen pad kan creëren

2

★★★ Een succesvolle vrouw is degene die haar eigen pad kan creëren met de stenen die andere naar haar gooien. Vaak zien mensen de vrouw in de Islam als onderdanig en dat ze alleen geschikt is voor het huishouden maar wat weinig weten is dat de vrouw binnen de Islam een hoge positie van Allah krijgt. Khadija de vrouw van de Profeet vrede zij met hem was een rijke zakenvrouw. Zij had leiding over velen mannen die zaken voor haar gingen doen. De Profeet vrede zij met hem was een van de mannen die voor haar gingen werken.

Op 40 jarige leeftijd vroeg ze de Profeet vrede zij met hem toen hij 25 jaar was ten huwelijk. Normaal zou je zeggen dat het andersom moet zijn maar zij bewees dat er niks mis mee is voor een vrouw om een man ten huwelijk te vragen. Khadija vond de Profeet vrede zij met hem aantrekkelijk qua uiterlijk, wijsheid, karakter en ambitie.

Wanneer de profeet (vrede zij met hem) in moeilijke tijden verkeerde, stond Khadija (a) altijd aan zijn kant. Zo steunde ze hem met het verkondigen van de islam en stond ze altijd aan zijn kant door hem door de moeilijke tijden heen te helpen. Ze troostte hem wanneer de mensen hem vertelden dat hij een leugenaar was en hielp hem met haar geld en inzet om de islam te verkondigen en deelde zijn zorgen. Dit bleef ze volhouden tot het laatste moment in haar leven! De profeet (vrede zij met hem), zei: ‘Zij geloofde in me toen de mensen mij niet geloofden, zij vertrouwde me toen de mensen vonden dat ik onwaarheden vertelde, zij deelde haar geld met mij toen de mensen mij alles ontnamen.

Khadija was het bewijs dat leeftijd voor een huwelijk geen grenzen kent, Khadija was het bewijs dat vrouwen carrière kunnen maken, Khadija was het bewijs dat vrouwen ook mannen ten huwelijk kunnen vragen en Khadija was het bewijs dat echte liefde bestaat. Be like Khadija. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment