Een beproeving is er niet voor altijd

Een beproeving is er niet voor altijd

Het kan zijn dat je momenteel te maken hebt met een beproeving of met meerdere beproevingen. Je vraagt je af wanneer dit op gaat houden en wanneer er betere tijden komen. Weet dat geen enkel beproeving voor altijd is, elke beproeving heeft een begin en een eind.

Allah wil verkondigt verheugende tijdingen aan voor degene die geduldig zijn met hun beproevingen. Dit is een Belofte van Allah aan degene die zich afvragen wanneer hun beproeving gaat ophouden.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En Wij zullen jullie zeker beproeven met iets van angst, honger en vermindering van bezittingen, levens en vruchten. En verkondig verheugende tijdingen aan de geduldigen.”

Luister goed: Een beproeving lijkt van de buitenkant een straf maar vanuit de binnenkant kan het vol zegeningen zijn. De eerste zegening is dat elke beproeving een reiniging van je zonden is. De tweede zegening is dat de beproeving een zaak die in jouw voordeel is gaat voltooien. De derde zegening is dat de beproeving gekoppeld is aan een beloningen. De vierde zegening is dat de beproeving je ziel versterkt zodat het eventuele grotere beproevingen makkelijker aan kan. De vijfde zegening is dat het je band met Allah sterker zal maken en de zesde zegening is dat het een eind moment heeft.

Wanneer je te maken hebt met beproevingen dien je Allah aan te roepen (dit mag in je eigen woorden) en te vragen om je beproeving te stoppen. Ondanks dat het gekoppeld is aan allerlei zegeningen dienen we altijd aan Allah te vragen om de beproevingen te stoppen en tegelijk Al Hamdulilah te zeggen dat het niet erger is. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

95634307-1391464894373538-5086575217996726272-o

Add Comment