Durf ook een nee te zeggen

Durf ook een nee te zeggen

Het kan zijn dat verschillende mensen jou om hulp vragen en je altijd ja zegt. Zelfs als je te druk bent of geen energie hebt zeg je ja. Je voelt dat je het met tegenzin probeert te doen maar je bent bang om degene teleur te stellen. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Durf ook een nee te zeggen, je bent geen egoïst als je een nee zegt, je bent niet gemeen als je een nee zegt en je pleegt geen zonde als je een nee zegt. Je moet geen people pleaser worden want dat zal ten koste van je eigen energie gaan. Op een dag ben je zo uitgeput dat je niemand meer kan helpen. Denk ook aan jezelf, er is niets mis mee om jezelf op nummer een te zetten.

Wanneer je iemand kan helpen en je voelt je daar goed bij dan kun je dat doen, maar zal het jezelf in de problemen brengen dan kan je altijd ander hulp voor degene zoeken of een nee verkopen. Vertrouw op Allah dat het goed komt.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Waarlijk! Het besluit berust alleen bij Allah. In Hem stel ik mijn vertrouwen en laat al diegene die (willen) vertrouwen, hun vertrouwen in Hem stellen”.

(Surah Yoesoef aya 67)

Luister goed: Leer om je grenzen te stellen, je grenzen stellen doe je door op Allah te vertrouwen dat alles goed gaat komen. Is er een kans dat die ander misschien boos of teleurgesteld wordt? Ja die kans is er, maar als jij met een goede reden komt dan dient degene dat te respecteren. Doet degene dat niet dan weet je dat degene zich niet erg om je bekommert. Mochten het niet-familie leden zijn en jou hierom verlaten weet dat het Allah is Die ze van jou heeft verwijderd. Mochten het familie leden zijn die onbegrip tonen dan moet je weten dat Allah met een uitweg zal komen.

Denk ook aan jezelf, zorg dat je je energie verdeeld, het grootste gedeelte van je energie moet aan jezelf worden besteed. want alleen dan kan je andere helpen. Weet dat Allah met je is, make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8589-1