Durf die keuze te maken

wallpaper 1d42a4

Als je jezelf in een verkeerd verhaal treft, verlaat het en schrijf een nieuw verhaal. Te veel mensen lijden onnodig een zwaar leven omdat ze angst hebben om de juiste keuze te maken. Huwelijken waar geen liefde is, waar de partner duidelijk vreemd gaat en de ander vernederd. Het slachtoffer durft niet te scheiden omdat degene bang is voor de reactie van de buitenwereld of hoe verder in de toekomst. Personen die elke dag met tegenzin naar hun werk gaan, waar ze worden gepest door hun leidinggevende/collega’s. Het slachtoffer durft geen ontslag te nemen omdat degene bang is dat het nog lang gaat duren voor dat degene weer aan de bak komt. Personen die altijd tegen hun omgeving ja zeggen, die er van bewust zijn dat ze gebruikt worden maar geen nee durven te zeggen omdat ze bang zijn dat ze ruzie krijgen. Weet dat Allah jou gaat onderhouden als je de juiste keuze gaat maken.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Er is geen levend wezen op aarde, of aan Allah is het onderhoud ervan.” (Soerat Hoed: 6)

Luister goed: Ik zeg niet dat je moet scheiden, ontslag moet nemen of mensen moet laten vallen maar ik zeg dat je de juiste keuze moet maken. GENOEG IS GENOEG ok? Als jij je momenteel in een situatie bevind wat jou niet gelukkig maakt, DURF dan de stap te nemen. Alles wat je hebt opgebouwd kan Allah weer voor jou in korte termijn weer opbouwen. Dat heet vertrouwen op Allah. (Tawakkoel 3ela Allah)

Het wordt tijd dat jij een keer aan jezelf denkt, het wordt tijd dat jij de rest van je leven het beste van je leven gaat maken. Laat je niet gijzelen door angst maar laat je bevrijden door hoop. Er zijn elke dag volop kansen, de wereld kent miljarden mensen en de gunsten van Allah zijn enorm. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste keuze maken. Als jij twijfelt stel dan jezelf de volgende vraag: Zou de Profeet Mohammed vrede zij met hem mijn huidige situatie goedkeuren? Als het antwoord ja is, blijf dan doen wat je altijd doet en als het antwoord nee is dan moet je actie ondernemen. Make the rest of your life the best of your life!

 

Add Comment