Durf die eerste stap te nemen

Durf die eerste stap te nemen

Het kan zijn dat je iets graag wil maar bang bent dat het mis gaat. Je hebt een droom of een doel die je graag wilt verwezenlijken maar telkens krijg je een angstige gedachten dat het gaat mislukken of voel je nog niet klaar voor. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Doe het gewoon, durf die stap te nemen en heb vertrouwen in Allah. Wat er ook gebeurd, Allah heeft een vangnet voor je klaar staan. Als het mislukt dan heeft Allah een ander manier voor je dat het je in sha Allah wel gaat lukken. Wees niet bang, wees niet onzeker.

Dacht je dat een jonge vogel die nog nooit heeft gevlogen vanaf 12 meter hoogte gaat denken “wat als ik spring en ik niet kan vliegen?” Nee de vogel vertrouwt op Allah en neemt die sprong en opeens kan het vliegen. Allah zorgt hiervoor.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Allen die in de hemelen en op aarde zijn vragen Hem. Iedere dag is Hij bezig. “

(Soerah Ar-Rahmaan 55-29)

Luister goed: Je onzekerheid kan vanuit je verleden of je negatieve ervaringen komen. Maar dat is niet erg, je verleden of je negatieve ervaringen bepalen niet je toekomstige resultaten. Allah bepaald. Wat jij moet doen is vertrouwen in Allah hebben en ervoor gaan. Miljoenen mensen hebben het eerder gedaan dus waarom zou het jou niet lukken? Elke persoon die zijn doelen haalt is onderaan begonnen. Ze hebben allemaal die stap genomen en daarom zijn ze waar ze zijn of hebben ze van ze nu hebben.

Twijfel dus niet aan wie je gisteren was, accepteer wie je vandaag bent en werk aan jezelf om de persoon morgen in sha Allah te worden die je graag wilt zijn. Heb vertrouwen in jezelf en heb vertrouwen in Allah. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment