Durf die beslissing te maken

Durf die beslissing te maken

Het kan zijn dat je een tijd iets graag wilt doen maar toch bang bent om actie te ondernemen. Dat ene wat je wilt doen kan ervoor zorgen dat je leven positief gaat worden maar het kan ook verkeerd uitpakken. Dat stemmetje in je hoofd fluistert je allerlei voorbeelden waarom het je niet zou lukken. Als jij hier last van hebt dan kan ik je het volgende zeggen: Wees niet bang en maak die beslissing. Vergeet alle redenen waarom het niet zou lukken en herinner alle redenen waarom het je wel zou lukken. Weet dat Allah met je is en Hij altijd een vangnet voor je klaar heeft staan.

Wanneer je Allah vreest dan zal Hij voor jou uit elke moeilijke situatie een uitweg schenken. Hij zal je voorzien van voorzieningen die jij niet had verwacht. Alle doelen die jij wilde bereiken zal je met de Wil van Allah bereiken.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En degene die Allah vreest, Hij zal voor hem een uitweg maken (bij iedere moeilijkheid). En Hij zal hem voorzieningen geven, vanwaar hij dat niet had verwacht. En degene die op Allah vertrouwt, Hij (Allah) zal voldoende voor hem zijn. Voorwaar Allah zal zijn doelen volbrengen, voorzeker Allah heeft voor alles een maatstaf vastgesteld.”

(Soerah at-Talaaq (65): vers 2-3)

Luister goed: Dat stemmetje dat jou allerlei rampscenario’s voorschotelt heeft geen enkele macht over. Het probeert je bang te maken zodat je niet je doelen kunt halen. Luister niet naar dat stemmetje maar luister naar Allah. Want Hij heeft de belofte gemaakt dat zolang je op Hem vertrouwt dat al je doelen verwezenlijkt kunnen worden. Wanneer je een beslissing wilt maken dan moet je vertrouwen hebben, standvastig zijn en meteen actie ondernemen. Laat twijfel niet je leven beheersen.

De tijd is gekomen om die beslissing te maken, de tijd is gekomen om al je dromen te verwezenlijken. Wat er ook gebeurd je zal niet opgeven en je gaat je niet door angst laten leiden. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

 

IMG-9926

Add Comment