Droom van grote dingen

Droom van grote dingen

Heb je weleens iets voorbij zien komen waarvan je dacht dat het een ver-van-mijn-bed-show was? Was het een reis naar de Malediven? Een eigen bedrijf? Een huwelijkspartner of de oplossing van je probleem? Wat het ook is, het is allemaal nog mogelijk. De meeste mensen hebben de gedachten geaccepteerd dat iets niet mogelijk is omdat hun huidige toestand het niet toe laat of omdat ze geen idee hebben waar te beginnen.

Besef dat Allah voor elke levend wezen op aarde onderhoud heeft geschonken en dat alles en iedereen wordt voorzien, zelfs als er geen mogelijkheid lijkt.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Er is geen levend wezen op aarde, of aan Allah is het onderhoud ervan.” (Soerat Hoed: 6)

Luister goed: Miljoenen mensen zaten in dezelfde situatie of erger als jou en uiteindelijk kwam alles goed. Ze maakten hun dromen waar en leven nu het leven dat ze graag hebben gewild. Waarom zou jou dat niet lukken? Je moet vertrouwen in Allah hebben en je moet vertrouwen in jezelf hebben. Je huidige toestand zal niet snel veranderen als je altijd dezelfde acties onderneemt noch zal het snel veranderen als je helemaal geen actie onderneemt. Begin met Allah te smeken, dit kan in je eigen woorden en vraag datgene wat je graag wilt.

Doe onderzoek naar wat je nodig hebt om je droom te realiseren. Lukt het niet via deze weg probeer dan een ander weg, Allah heeft namelijk talloze wegen naar je droom uitgestippeld. Zijn de wegen recht? Nee, zijn de wegen krom met allerlei obstakels? Ja wellicht maar je doel is in sha Allah te bereiken. Make the rest of your life the best of your life!

126455443-213331703532489-8532702287040888507-n

Add Comment