Doe datgene wat jou gelukkig maakt

image

Doe datgene wat jou gelukkig maakt

Het kan zijn dat je de laatste tijd alleen dingen doet die jou niet gelukkig maken. Dingen die je met tegenzin doet. Als jij je momenteel in een situatie bevind waar je niet gelukkig bent dan moet je goed nadenken hoe lang nog je ongelukkig wilt blijven. Zolang jij geen actie onderneemt is de kans groot dat alles hetzelfde of erger gaat worden. Daarom is het nu de tijd om goed na te denken en actie te ondernemen.

De toestand waarin jij je momenteel in bevind is een beproeving en Allah kan je toestand binnen no time veranderen maar Hij wil dat jij ook zelf actie gaat ondernemen, al is het een kleine stap.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, Allah verandert de (goede) toestand van een volk niet, totdat zij hun eigen toestand veranderen…” (Soerat ar-Rad: 11)

Luister goed: Ja het kan eng zijn om op de rem te drukken en nieuwe dingen te gaan proberen. Ja het kan eng zijn om dingen te laten vallen en het risico te nemen dat je niet gauw de resultaten krijgt waar je op had gehoopt maar laat ik jou het volgende zeggen: Je wilt toch gelukkig zijn? Om gelukkig te worden moet je eerst alles wat jou ongelukkig maakt van je pad halen. Elke beslissing die jij vanaf nu gaat maken moet jou gelukkiger maken.

Wees NIET bang voor de toekomst, wees NIET bang voor nieuwe stappen, Allah zal jou ondersteunen en Hij zal al jou zaken op orde brengen. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment