Dit is waarom jij hoop moet hebben

50770416-1042566062596758-6395300655585558528-n

Dit is waarom jij hoop moet hebben

Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat er iets in je leven is geëindigd. Of het nou een baan is, een huwelijk, een weg naar het huwelijk, een vriendschap of iets anders. Je bent misschien verdrietig en hebt velen vragen maar weinig antwoorden. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Het is niet het einde van je boek, het is een nieuw begin.

Elke einde heeft een nieuw begin. Er staan in sha Allah mooie dingen voor jou te gebeuren en deze dingen kunnen alleen gebeuren als datgene wat je momenteel hebt en je niet gelukkig maakt van je pad verwijderd worden.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Het kan zijn dat jullie iets haten terwijl het goed is voor jullie. En het kan zijn dat jullie van iets houden terwijl het slecht is voor jullie. En Allah weet terwijl jullie niet weten.”

(Soerah Al-Baqarah 2:216)

Luister goed: Jij bent degene die wellicht Allah om iets smeekte en nu Hij je misschien verhoord heeft ben je in paniek. Wanneer Allah iets van je pad verwijderd dan vervangt Hij het altijd door iets beters of Hij compenseert je met een of ander gunst. Daarnaast verwijderd Hij ook de zaken die jou kunnen schaden ook al ben je er momenteel tevreden mee.

Allah weet wat jij niet weet en daarom is het belangrijk om geduldig te zijn en vertrouwen te hebben. Je levensboek telt in sha Allah nog velen mooie hoofdstukken, een aantal slechte hoofdstukken wil nog niet zeggen dat het einde van je boek is genaderd? Sla dus die bladzijde om en blijf Allah aanroepen. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment