Dit is waarom je leven zo saai lijkt

40520690_956271287892903_8717885378599583744_n

Dit is waarom je leven zo saai lijkt

Het kan zijn dat je elke jaar tegen jezelf zegt: Dit jaar ga ik veranderen, dit jaar ga ik alles anders doen, dit jaar ga ik mijn doelen halen. Je doet vaak smeekbeden maar toch gebeurd er maar niets. Dit jaar was als vorige jaar, dat jaar was als het jaar daarvoor. Het lijkt alsof je leven een drama film is die steeds maar zich herhaald.

Dit is er aan de hand. Hoe jij denkt zo ga jij je voelen en hoe jij je voelt zo ga jij je gedragen. Als jij elke dag maar blijft denken dat alles mis gaat dan gaat er ook alles mis, als jij elke dag maar blijft denken dat er niets nieuws op je pad gaat komen dan komt er ook niets nieuws op je pad.

Je toestand gaat pas veranderen als jij bereid bent om zelf te veranderen. Dit heeft Allah in de Koran duidelijk gezegd.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…Voorwaar, Allah verandert de (goede) toestand van een volk niet, totdat zij hun eigen toestand veranderen…”

(Soerat ar-Rad: 11)

Luister goed: Stop met negatief denken, stop met iedereen of de omstandigheden de schuld te geven en stop met denken dat er geen mooie dingen voor jou nog gaan gebeuren. Dag en nacht is Allah bezig om Zijn dienaren te voorzien in het heden en in de toekomst. Denk je dat Allah het leuk vind dat jij bewust of onbewust blijft klagen? Denk je dat Allah het leuk vind dat jij geen hoop meer hebt op een goede afloop?

Blijf positief denken hoe moeilijk het ook is, je hersenen zijn makkelijk te manipuleren. Ze kunnen GEEN onderscheid maken wat nou echt of wat fake is. Alles wat jij denkt daar gaan je hersenen een gevoel naar je lichaam sturen en wat je lichaam voelt daar ga jij naar handelen. Zorg dus ervoor dat je Allah blijft aanroepen, Allah blijft danken en positief over het leven gaat denken. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment