Dit is waarom je geen zorgen hoeft te maken

Dit is waarom je geen zorgen hoeft te maken

Je hebt veel meegemaakt en er lijkt maar geen einde aan je beproevingen te komen, je vraagt je soms af of dit een straf is of dat Allah jou iets duidelijk wil maken. Je hebt zo vaak een dua gedaan maar er lijkt niks te veranderen. Beste lezer, tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Allah zal jou nooit in deze toestand laten, de verlossing is in sha Allah dichterbij dan je denkt. Voor jou lijkt het ver weg maar voor Allah is het dichtbij.

Wanneer jij Allah vreest door geduldig te zijn en vertrouwen te hebben dan zullen er uitwegen komen en krijg je voorzieningen op een moment dat jij het NIET verwacht. Allah is namelijk bezig om jouw doelen te volbrengen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En degene die Allah vreest, Hij zal voor hem een uitweg maken (bij iedere moeilijkheid). En Hij zal hem voorzieningen geven, vanwaar hij dat niet had verwacht. En degene die op Allah vertrouwt, Hij (Allah) zal voldoende voor hem zijn. Voorwaar Allah zal zijn doelen volbrengen, voorzeker Allah heeft voor alles een maatstaf vastgesteld.” (Soerah at-Talaaq vers 2-3)

Luister goed: Ja ik heb het tegen jou, als je wist hoe vaak Allah jou heeft geholpen zonder dat jij het door had dan zou je nu gaan huilen. Hij was er al die tijd en Hij is er ten alle tijd. Soms beproeft Hij je om je sterker te maken, soms beproeft Hij je om je te reinigen van je zonden, soms beproeft Hij je om je te leiden naar een gunst, soms beproeft Hij je om een zaak te voltooien en soms beproeft Hij je om je dichter bij Hem te brengen.

Maak je geen zorgen, alles komt in sha Allah goed. Er gaat een moment in sha Allah komen dat jij Allah zal ontmoeten. Er gaat een moment in sha Allah komen dat Hij je laat zien dat al deze beproevingen niet zomaar in je leven kwamen maar ze kwamen in jouw voordeel. Hou dus vol en wees verheugd. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

 

83083103-1317861855067176-7503062000709140480-n

Add Comment