Dit is waarom er voor jou nog hoop is

Dit is waarom er voor jou nog hoop is

Twee verschillende personen, beiden worden na 6 jaar ontslagen. Persoon A ziet dit als het einde, hij is verdrietig en heeft nergens meer zin in. De hele dag ligt hij op de bank, hij slaapt uit tot 12 uur, sport niet meer, eet niet meer goed en accepteert zijn uitkering. Persoon B ziet dit als een nieuw begin, hij is enthousiast dat er nieuwe kansen kunnen komen. Hij is actief, staat om 07:00 op, gaat sporten, eet goed, solliciteert wekelijks een aantal sollicitaties en heeft hoop. Na 2 maanden zit persoon A uitgeput en ziek op de bank, na 2 maanden heeft persoon B een baan waar hij meer dan zijn vorige baan verdiende en voelt zich gelukkig. Twee dezelfde situaties, twee verschillende resultaten. Hoe kan dat?

Soms heb je een afkeer van een situatie terwijl Allah daarin veel goeds in heeft gelegd. Wat voor jou een einde lijkt kan voor Allah een nieuw begin voor jou betekenen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“…het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht voor jullie is. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.”

(Soerat al-Baqarah: 216)

Luister goed: Ontslagen, scheiding, een lange vriendschap wat verloren gaat, een persoon met wie je wil trouwen die ineens contact verbreekt, wat het ook is, het is GEEN einde. Het is Allah Die deze situatie heeft veroorzaakt om jou naar datgene te bewegen wat jou WEL gelukkig gaat maken. Stop met denken dat wat je had het enige is wat jou gelukkig ging maken, stop met denken dat je leeftijd, je omgeving of je toestand bepaald of je ooit nog gelukkig gaat worden Het is Allah Die alles onder controle heeft en het is jij zelf die de houding kiest om hier mee om te gaan.

Hoe zwaar het ook voor jou is, zolang je ademt is er hoop. Er zijn miljoenen mensen die kunnen getuigen dat hun toestand velen malen beter is dan voorheen. Weet dat Allah met je is. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8679