Dit is hoe je leven kunt veranderen

Dit is hoe je leven kunt veranderen

Het kan zijn dat je bepaalde angsten of negatieve gedachten hebt. Misschien komt het door je verleden, misschien komt het door een aantal mislukkingen maar laat ik jou het volgende zeggen: Stop jezelf angsten aan te praten, stop jezelf allerlei negatieve gedachtes aan te praten. Dat er bepaalde dingen in je leven niet zijn gelukt wil nog niet zegge dat je het nooit gaat lukken? Dat de omstandigheden momenteel niet fijn zijn wil niet zeggen dat er geen betere tijden komen? Allah wil dat jij op Hem vertrouwt en Hij wil niet dat je naar de influisteringen van de shaytan luistert.

Dat stemmetje dat je allerlei negatieve gedachtes bij je probeert in te praten heeft geen enkele macht. Het bepaald niet je toekomst noch verteld het de (gehele) waarheid.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wanneer een influistering van de shaytan jou ingefluisterd wordt, zoek dan je toevlucht bij Allah. Waarlijk, Hij is Alhorend, Alwetend.”

(Soerat al-Araaf: 200)

Luister goed: Het is tijd om je mindset te resetten, het is tijd om de deksel van de put van het verleden af te sluiten. Er is geen tijd meer om elke dag aandacht aan je verleden en aan je (onnodige) angsten te schenken. Er is alleen nog tijd om er het beste van te maken en dat kan je alleen doen door op Allah te vertrouwen en vooruit te denken. Er staan in sha Allah mooie dingen voor jou te gebeuren die al je pijn en verdien zullen doen verdampen.

Wat jij moet doen is je gaan afvragen of het helpt om jezelf allerlei vragen te stellen die geen toegevoegde waarde in je leven hebben. Allah wil NIET dat jij verdrietig bent, Allah wil NIET dat jij je ellendig voelt en Allah wil NIET dat jij blijft hangen in een negatieve periode. De enige manier om weer gelukkig te worden is je te focussen op het positieve door vertrouwen te hebben en geduldig te zijn. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6190