Dit is hoe het je wel gaat lukken

Dit is hoe het je wel gaat lukken

Het kan zijn dat je gefrustreerd raakt omdat je voor de zoveelste keer voor je theorie/rij examen bent gezakt. Het kan zijn dat je verdrietig bent dat de zoveelste potentiële huwelijkskandidaat uit het niets verdwijnt. Elke keer als er zoiets gebeurd krijg je het gevoel dat je wilt opgeven. Tegen jou wil ik het het volgende zeggen: Ga door, ja het is frustrerend en nee het is geen ramp. Wanneer iets mislukt dan ga je door want het stopt pas als je echt gaat opgeven. De geschiedenis kent velen succesvolle personen waarbij meerdere dingen zijn mislukt en ze zijn nu succesvolle omdat ze niet opgaven.

Je moet strijden door sterk te blijven tijdens momenten wanneer je beproeft wordt. Je moet geduldig zijn gedurende periode dat je weer opstaat en het nogmaals gaat proberen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wij zullen jullie zeker beproeven, totdat Wij toetsen wie van jullie strijders en geduldige zijn. En Wij beproeven jullie daden.”

(Soerah Mohammed vers:31)

Luister goed: Dat je een aantal keer bent gescheiden wil niet zeggen dat je nooit meer je ware tegenkomt? Dat je een aantal keren voor je examen bent gezakt wil nog niet zeggen dat je nooit meer je diploma haalt? Allah leert jou allerlei lessen tijdens de momenten dat dingen niet gaan. Soms houd Hij bepaalde zaken tegen omdat ze slecht voor je zijn, soms verlengt Hij het proces zodat je meer lessen uit kunt halen en soms moet je eerst door een aantal mislukkingen gaan zodat je later pas kunt waarderen wat je van Allah hebt gekregen.

Vanaf nu ga jij niet meer opgeven, vanaf nu ga je op je Schepper vertrouwen en doorgaan met waar je voor strijd. Vergeet het commentaar van anderen, vergeet de haters en de praters. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6255