Denk ook is een keer aan jezelf!

16265683_643490969170938_847166338315092128_n

Denk ook is een keer aan jezelf!

Heb je weleens het gevoel dat je constant de zaken van andere aan het oplossen bent? Zeg je vaak een ja maar diep van binnen had je een nee willen zeggen? Onthoud dan het volgende: Je kunt jezelf op de eerste plek zetten en daar is helemaal niks mis mee. Je bent geen egoïst als je eerst aan jezelf denkt. Want hoe kan je andere helpen als je niet jezelf kunt helpen? Jouw energie is kostbaar en je moet dingen doen met een goed gevoel.

Iedereen wordt door Allah onderhouden en dat betekent dat zelfs als jij aan iemand om wie je geeft een nee verkoopt dat degene op de een of ander manier geholpen gaat worden.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Er is geen levend wezen op aarde, of aan Allah is het onderhoud ervan.” (Soerat Hoed: 6)

Luister goed: Misschien is het je familie, misschien zijn het je vrienden of vriendinnen en ben je daarom geneigd om hun altijd op de eerste plek te zetten maar je voelt je energie laag en wilt eerst aan jezelf werken. Je begaat GEEN zonde als je ook aan jezelf denkt, je begaat GEEN zonde als je een keer een nee verkoopt. Je hoeft je NIET schuldig te voelen want JOUW gezondheid is belangrijk en Allah wil dat we mensen gaan helpen maar Allah wil ook dat we ons ZELF helpen.

Vanaf nu ga jij ook aan jezelf denken, vanaf nu ga jij op een goede manier ook een nee durven te zeggen. Mensen zullen uiteindelijk begrip hebben en zo nee dan hoef je daar niet schuldig over te voelen. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment