Denk ook een keer aan jezelf

Denk ook een keer aan jezelf

Heb je weleens het gevoel dat je constant de zaken van een ander aan het oplossen bent? Zeg je vaak een ja en wilde je diep van binnen het liefst een nee zeggen? Onthoud dan het volgende: Je kunt jezelf op de eerste plek zetten en daarvoor ben je echt geen egoïst. Hoe wil jij andere kunnen helpen als je niet eerst jezelf helpt? Hoe kan je vol energie blijven als je tank bijna leeg is? Er is helemaal niks mis om eerst aan jezelf te denken want jij verdiend ook innerlijke rust.

Alle schepsels worden door Allah onderhouden, dit gebeurd op allerlei manieren die wij ons niet kunnen voorstellen, maak je dus geen zorgen als je eerst aan jezelf denkt.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Er is geen levend wezen op aarde, of aan Allah is het onderhoud ervan.” (Soerat Hoed: 6)

Luister goed: Misschien is het je familie, je vrienden/vriendinnen of een ander die dichtbij je staat en ben je daarom geneigd om altijd hun op de eerste plek te zetten maar besef dat je geen zonde pleegt als je eerst aan jezelf denkt. Als jij je zaken op orde hebt dan heb je meer de kans dat je hun kunt helpen. Je hoeft je niet schuldig te voelen, je hoeft je niet verdrietig te voelen, Allah wil dat we andere mensen helpen maar Hij wil ook dat we ons eigen helpen. Je wilt niet later helemaal er doorheen zitten omdat je je energie aan andere hebt uitgegeven.

Durf ook een nee te verkopen, durf ook te zeggen: Ik hou van je, ik geef om je maar als ik nu niet aan mezelf denk dan kom ik zelf in de problemen. Uiteraard moet je andere helpen wanneer je vind dat het kan. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-7821

 

Add Comment