Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen

Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen

Alles is voor jou in sha Allah mogelijk en dit is waarom. Het maakt niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, wat je achtergrond is, wat je geschiedenis is noch wat je huidige situatie is. Alles is in sha Allah voor jou mogelijk. Van bijna alles in het leven wat je ziet heeft Allah talloze mogelijkheden en talloze aantallen van gemaakt. De wereld zit vol met gunsten en velen mensen raken wanhopig wanneer ze een kans missen of een kans verpesten terwijl het nog steeds kan.

Als je in beperkingen denkt dat mis je de kans om van deze gunsten te profiteren, je moet daarom in mogelijkheden denken, je moet beseffen dat van bijna alles wat je ziet meerdere soortgelijken van zijn.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En als jullie de gunsten van Allah op willen sommen, dan kunnen jullie ze niet tellen.”

(Soerat Ibrahim: 34)

Luister goed: Lukt iets jou de eerste keer niet of een aantal keren niet? Geen ramp, er zijn nog voldoende kansen, er zijn nog voldoende mogelijkheden en er zijn nog voldoende manieren om alsnog datgene te krijgen maar dan moet je wel op Allah vertrouwen, geduldig zijn en in beweging blijven. Als je gedemotiveerd wordt omdat je teleurgesteld bent dan mis je de kansen. Blijf alert, blijf dankbaar, blijf hoop hebben want als je dat allemaal doet dan komt het in sha Allah goed.

Denk niet dat ik je dit vertel om je een goed gevoel te geven, ik vertel jou dit omdat dit de waarheid is. Allah heeft ons begunstigd met velen gunsten, Al Hamdulilah. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8114

Add Comment