De Wijsheid van Allah overtreft jouw logica

19959049_729254090594625_2098554957615788555_n

De Wijsheid van Allah overtreft jouw logica

Soms maak je iets mee wat jou verdrietig maakt, soms maak je iets mee wat je tot wanhoop leid, soms maak je iets mee wat je woedend maakt en soms maak je iets mee wat je niet kunt begrijpen. Maar wat je op dat moment niet weet is dat Allah met een grote Plan bezig is. Een Plan wat in jouw voordeel is.

Het kan zijn dat jij je toestand momenteel haat, jevraag jezelf af “waarom ik”, waarom moet mij dit overkomen” terwijl jouw toestand slechts “tijdelijk” is en Allah een Grote Plan voor je heeft wat in JOUW voordeel is. Het kan ook zijn dat je tevreden bent met iets wat in de toekomst schadelijk voor jou kan zijn, het is een verkeerde keuze en Allah haalt het van je weg om je te behoeden voor ellende en verdriet.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Het kan zijn dat jullie iets haten terwijl het goed is voor jullie. En het kan zijn dat jullie van iets houden terwijl het slecht is voor jullie. En Allah weet terwijl jullie niet weten.” (Soerah Al-Baqarah 2:216)

Luister goed: Allah weet iets wat jij NIET weet. Sinds je geboren bent heeft Hij jou voor velen rampen beschermd. Soms maak jij een verkeerde keuze en haalt Hij het van je pad om je tegen het slechte te beschermen. Soms brengt Hij je op een onbekende pad zodat je daar nieuwe gunsten kunt vinden en soms brengt Hij je in een situatie om jou iets te leren wat je in de toekomst kunt gebruiken.

Wat jij nu moet doen is kalm blijven, het heeft GEEN zin om te stressen want jouw zaken worden op orde gemaakt zolang jij vertrouwen hebt en zolang jij geduldig bent met jouw toestand. Miljoenen mensen hebben het erger gehad en ook zij hebben uiteindelijk hun geluk gevonden. Ik vertel jou dit niet om je even hoop te geven, ik vertel jou dit omdat het de waarheid is. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment