De tijd is gekomen om positief te veranderen

De tijd is gekomen om positief te veranderen

Je hebt het misschien ooit weleens gehoord of gezien. Een persoon met een duistere verleden die compleet positief is veranderd. De daden en karakter van deze persoon zijn het tegenovergestelde van wat het eerst was. Deze persoon heeft met de Wil van Allah het juiste pad gevonden. Als jij een duistere verleden hebt dan is het nog niet over. Alles kan voor jou in sha Allah goed komen. De pijn en verdriet van je verleden kunnen omgezet worden tot heling en vreugde. De deuren van berouw staan momenteel voor je open. Je kan de rest van je leven het beste van je leven maken.

Als jij buitensporig tegenover jezelf bent geweest door een nare verleden dan dien je oprecht berouw te tonen en te beslissen dat je vanaf nu er alles anders gaat doen. Je moet op Allah vertrouwen dat Hij je vergeeft.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

Zeg: “O Mijn dienaren die buitensporig tegenover zichzelf zijn, wanhoopt niet aan de Genade van Allah. Waarlijk, Allah vergeeft alle zonden. Waarlijk, Hij is de Vergevingsgezinde, de Meest Barmhartige.”

(Soerat az-Zoemar: vers 53)

Luister goed: Het begint allemaal met een beslissing, je moet beslissen dat je het verleden achter je gaat laten. Vervolgens dien je berouw te tonen ongeacht hoe groot je zonden zijn. Daarna dien je Allah om leiding en gunsten te vragen. Dit kan je eventueel in je eigen woorden en in je eigen taal doen. Als laatste dien je er alles aan te doen om jezelf te verbeteren door uit de buurt van het slechte te blijven. Weet dat de shaytan jou meteen de oorlog verklaard omdat je richting het juiste pad loopt. Vrees niet, Allah zal je beschermen.

De tijd is gekomen om positief te veranderen, de tijd is gekomen om je dromen te verwezenlijken. Wees niet bang dat het allemaal moeilijk gaat worden. Ja soms moet je offers maken en ja het verleden kan je nog achtervolgen maar Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-9794-1

Add Comment