De tijd is gekomen om ook aan jezelf te denken

De tijd is gekomen om ook aan jezelf te denken

Maak van iemand geen prioriteit als degene jou alleen maar als een optie ziet. Sommige mensen zullen alléén contact met je opnemen als ze iets van je nodig hebben, sommige mensen zullen jou negeren wanneer jij hulp nodig hebt maar wanneer zij hulp nodig hebben verwachten ze dat je altijd klaar voor ze staat. Denk ook aan jezelf en durf ook een nee te zeggen. Maak niet van iemand een prioriteit als degene jou als een optie ziet.

Het kan zijn dat je vrees hebt dat je ze kwijtraakt, het kan zijn dat je vrees hebt dat je ruzie met ze krijgt of dat ze de volgende keer jou niet gaan helpen. Vrees niet want Allah zal jou ondersteunen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

” Vreest daarom niet de mensen maar vreest Mij.”

(Soerat al-Maa’idah: 44)

Luister goed: Allah wil dat we andere helpen maar Allah wil ook dat we onszelf helpen. Je kunt niet gelukkig worden als je alleen aan andere denkt en jezelf verwaarloosd. Je kunt niet gelukkig worden als je andere steeds op nummer één zet en jezelf op nummer twee. De tijd is gekomen dat je ook aan jezelf gaat denken, de tijd is gekomen dat jij je eigen grenzen gaat trekken. Stop met jezelf schuldig te voelen, stop met het erg vinden hoe andere over je denken. Je moet voor jezelf opkomen en goed kijken wie er voor je is en wie er alleen gebruik van je maakt.

Vanaf nu ga jij andere duidelijk maken dat je ervoor open staat om er voor iemand te zijn maar dat je dat ook van die ander verwacht. Indien degene daar niet mee kan leven dan weet je wat je moet doen. Allah zal jou verder helpen. Make the rest of your life the best of your life!

IMG-6165