De reden waarom je meer kunt bereiken

De reden waarom je meer kunt bereiken

Het kan zijn dat je momenteel een comfortabel leven leid. Je bent redelijk tevreden, je hebt niet veel te klagen maar toch voelt het tegelijk aan alsof er meer mogelijk is. Je vraagt jezelf af waarom het leven soms zo saai kan zijn. Allah heeft jou niet geschapen om in je comfort zone te blijven. Je comfort zone is je omgeving waar jij je prettig en veilig voelt. Je weet waar je aan toe bent. Zolang je alleen in je comfort zone blijft dan groei je niet. Je leven kan saai worden. Allah heeft de mens de mogelijkheid gegeven om nieuwe dingen te ontdekken. Daarvoor moet je uit je comfort zone stappen. Je moet nieuwe dingen uit proberen waarvan je denkt dat ze je verder in het leven brengen.

Je toestand kan je veranderen door ervoor te zorgen dat je nieuwe uitdagingen vind en je kan ze alleen vinden door uit je comfort zone te stappen en je eigen toestand te veranderen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Voorwaar, Allah verandert de toestand van een volk niet, totdat zij hun eigen toestand veranderen.”

(soerat ar-Rad: 1)

Luister goed: In het begin kan het allemaal eng zijn, nieuwe dingen uit proberen waar je niet gemakkelijk bij voelt. Maar je staat er niet alleen voor, Allah is met je. Als je nieuwe dingen uitprobeert en ze mislukken dan is dat geen ramp, je hebt het op z’n minst geprobeerd. Allah zal jou een nieuwe of betere weg schenken. Een vis in een vissenkom heeft geen idee hoe de oceaan met zijn schoonheid eruit ziet. Als de vis in de vissenkom de oceaan zou betreden dan zou deze in het begin zich niet comfortabel voelen maar na een tijdje zou het leven alsof ze altijd daar heeft geleefd.

Zo is het ook met jouw leven, als jij denkt dat je leven eentonig is dan wordt het tijd om nieuwe dingen uit te proberen. Wees niet bang om deze stappen te ondernemen want Allah zal jou helpen . Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8371