De reden waarom je maar niet verder komt

De reden waarom je maar niet verder komt

Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je leven saai is. Elke dag lijkt het zelfde. Elke jaar lijkt op de vorige en je hebt het gevoel dat mensen om je heen in beweging zijn maar jouw leven lijkt stil te staan. Je ziet mensen met nieuwe banen, je ziet mensen settelen en kinderen krijgen, je ziet mensen genieten terwijl jij het gevoel hebt dat je leven maar niet vooruit komt. Tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Geen zorgen, een aantal slechte of saaie hoofdstukken in je leven wil nog niet zeggen dat het einde van je boek is genaderd? Je moet exact weten wat je wilt, geen vage doelen stellen maar tot detail weten wat je wilt. Alleen dan kan je focus hebben op datgene wat je graag wilt hebben.

Allah is nooit te druk om naar jou te luisteren, wees ook niet te druk om tegen Hem te spreken. Het maakt niet uit wie jij bent of hoe je verleden eruit ziet. Het maakt niet uit hoeveel fouten je hebt gemaakt of in wat voor situatie jij je momenteel bevind. Allah heeft tijd voor je.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En jullie Heer zei: ,,Roept Mij aan, Ik zal jullie verhoren.”

(Soerat Ghaafir: 60)

Luister goed: Allah weet exact al wat je gaat vragen maar toch gaat Hij geduldig naar je luisteren en zelfs als je lippen niet spreken dan kent Hij de smeekbeden vanuit je hart. Je moet Allah aanroepen (dit mag in je eigen taal/woorden) en je moet exact weten wat je wilt. Als een piloot naar een bestemming wilt vliegen dan zet hij de navigatie aan, zonder navigatie vlieg je alleen maar rondjes. Dus weet exact wat je wilt en onderneem actie. Al zijn het kleine stappen, doe iets, durf om je heen te vragen, kom in beweging. Allah kan de rest voor jou in werking stellen, elke stap die je wel of niet neemt zal invloed op de rest van je leven hebben.

Kijk niet naar anderen, misschien lijken sommige van de buitenkant gelukkig maar van binnen zitten ze vol ellende en laat je niet gek maken door zij die denken dat je de boot hebt gemist, Allah zal jou helpen. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-6409