De mening van een ander is niet jouw realiteit

De mening van een ander is niet jouw realiteit

Het kan zijn dat je bepaalde dromen hebt laten gaan omdat iemand je allerlei redenen heeft gegeven waarom het onmogelijk is, het kan zijn dat je iets te horen hebt gekregen waardoor je geen energie en geen hoop meer voelt. Laat ik jou het volgende zeggen: De mening van een ander wil niet zeggen dat het je realiteit is. Een arts bepaald niet hoe groot de kans op genezing is, een docent bepaald niet of je later een goede baan krijgt, een negatieve ervaring van een ander bepaald niet of jij dezelfde ervaring gaat meemaken.

Al je doelen zijn onder controle van je Schepper, je moet vertrouwen hebben dat Hij je gaat helpen om deze te volbrengen, je moet vertrouwen hebben dat er altijd hoop is ongeacht wat een persoon tegen je verteld.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En degene die op Allah vertrouwt, Hij (Allah) zal voldoende voor hem zijn. Voorwaar Allah zal zijn doelen volbrengen. “

(Soerah at-Talaaq (65)

Luister goed: Volg je dromen, blijf hoop houden en laat je niet gek maken door een negatieve uitspraak of een negatieve ervaring van een ander. Hoeveel artsen zaten er totaal naast? Hoeveel docenten zaten er totaal naast? Hoeveel personen zaten er totaal naast? Wanneer je een negatieve uitspraak hoort dan moet je dat niet accepteren, je moet het de ene oor in laten gaan en het ander oor uit laten gaan. Zolang jij hoop en vertrouwen hebt is er altijd een kans op een positieve resultaat. Zolang jij hoop en vertrouwen hebt is er altijd een uitweg.

Denk niet dat ik je dit vertel om je een goed gevoel te geven, ik vertel je dit omdat het de waarheid is. Miljoenen mensen kunnen getuigen dat ze hun doelen hebben bereikt door positief te blijven. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8298

Add Comment