De man op de top van de berg is niet plotseling daar gekomen

14

★★★ De man op de top van de berg is niet plotseling daar gekomen. Hij heeft maanden wellicht wel jaren moeten trainen, zowel fysiek als mentaal. Hij heeft wellicht meerdere pogingen gedaan die mislukt zijn waardoor hij OF kon opgeven OF opnieuw kon proberen. Hij koos voor het laatste. Tijdens de klim heeft hij barre en angstige momenten meegemaakt maar hij ging door omdat hij een missie had.

Zo is het ook met jouw leven. Je hebt een missie en die wil jij bereiken. Je doet pogingen maar soms krijg je te maken met een tegenslag. Maar dat is dus de reden om niet op te geven.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wanneer Allah jou met een tegenslag treft, dan is er niemand die deze kan wegnemen, behalve Hij. En wanneer Hij voor jou iets goeds wenst, dan kan niemand Zijn gunst tegenhouden. Hij treft daarmee wie Hij wil van Zijn dienaren. En Hij is de Vergevingsgezinde, de Meest Barmhartige. “(Soerat Yoenoes: 107)

Luister goed: Ja je bent uitgeput van alle omstandigheden en hebt geen idee hoe jij je zaken op orde kunt krijgen. Maar jij WEET waarvoor je dit doet toch? Ga ervoor, je bent dichterbij de top dan je denkt. Het is nog een kwestie van doorgaan. Wat had je anders verwacht, dat je met een klim bij de top kon komen? Nee de omstandigheden kunnen vervelend zijn maar jij kunt dit aan. Want wanneer Allah met je is dan kan niets tegen je zijn. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment