De juiste partner kiezen

22310158_766262800227087_1530077810975566736_n

De juiste partner kiezen

Het kan zijn dat je bepaalde eisen hebt wat betreft je toekomstige huwelijkspartner. Eisen die bij Allah geen waarde kennen, eisen die op lange termijn in je huwelijk geen verschil kunnen maken. Natuurlijk mag je best bepaalde voorwaarden hebben maar zorg ervoor dat deze voorwaarden bij Allah belangrijk zijn en zorg ervoor dat jij er later in sha Allah profijt van zal hebben.

Soms voldoet een bepaalde personen niet aan je ideale beeld maar onthoud dat niemand perfect is. Ieder van ons heeft bepaalde tekortkomingen en deze kunnen worden aangevuld met de godsvrucht voor Allah.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“O mensheid, Wij hebben jullie geschapen uit een man en een vrouw en Wij hebben jullie tot volken en stammen gemaakt, opdat jullie elkaar leren kennen. Voorwaar, de meest edele onder jullie bij Allah is degene met het meeste godsvrucht. Voorwaar, Allah is van alles op de hoogte, Alwetend.” 

(Soerat Al-Hoedjoeraat: 13)

Luister goed: Laten we eerlijk zijn, jij wilt een stabiele huwelijk waarbij je innerlijke rust hebt. Je wilt daarnaast de zegeningen van Allah en de steun van je partner. Kies dus iemand die jou op belangrijke vlakken aanvult en niet iemand wiens schoonheid en bezittingen op lange termijn een vloek zal zijn. Er zijn zoveel personen die spijt hebben van hun keuze. Personen die voor de niet belangrijke punten kozen.

Zodra je de 45 hebt gepasseerd zal jullie uiterlijk minder worden, zodra jullie oud zijn zullen jullie bezittingen jullie niet helpen wanneer een van jullie ziek is. Jij hebt de steun nodig van iemand die van Allah houd, jij hebt de steun nodig van iemand waar Allah ook van houd. Moge Allah jou een goede partner schenken. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment