Dankbaarheid is de sleutel

Dankbaarheid is de sleutel

Wanneer je oprecht dankbaar bent in woorden en in daden dan zal je van Allah meer krijgen. Velen onder ons onderschatten de vele dingen. Dingen zoals ons zicht, gehoor, mobiliteit, familie, vriendschap, onderdak, voedsel, drinken, veiligheid, werk, leiding. Besef dat al deze zaken elke dag van je kunnen worden afgenomen, dus wees daar oprecht dankbaar voor.

Allah heeft jouw dankbaarheid niet nodig, alleen jij hebt er voordeel van, daarom moet je Allah altijd dankbaar zijn zodat je de realiteit beseft.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En wie dankbaar is, is dankbaar voor het welzijn van zijn eigen ziel” (aya van Surah Naml 27-40)

Luister goed: Dankbaar zijn is niet alleen het woordje Alhamdulilah, je dient dankbaarheid ook om te zetten in goede daden. Koop je bijvoorbeeld kleren? Schenk wat van je oude kleding aan een goede doel of maak een donatie over aan een goed doel, al is het 5 euro. Zet je dankbaarheid in goede daden en laat Allah jou uit betalen in meerdere gunsten zoals een huwelijk, een gezin, een verbetering van je gezondheid, een oplossing van je probleem of een ander gunst.

Er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn en als jouw situatie momenteel schrijnend is weet dat de oplossing nabij is. Dat je oprecht dankbaar bent wil niet zeggen dat je niet beproefd kan worden, Allah houd van je en Hij zal je dromen realiseren. Make the rest of your life the best of your life!

 

128105114-217941063071553-1066644020788921202-n

 

 

 

 

Add Comment