Creëer een leven dat van binnen goed aanvoelt

50758773-1038677259652305-1081332233802874880-n

Creëer een leven dat van binnen goed aanvoelt en niet één om aan de buitenwereld te laten zien. Je zou niet moeten gaan trouwen omdat je omgeving je wijs wilt maken dat je te oud bent, je zou niet moeten gaan trouwen omdat al je vrienden/vriendinnen getrouwd zijn, je trouwt om een nieuwe hoofdstuk in je leven te beginnen die je vooruit brengt en niet achteruit.

Er zijn personen die te snel een keuze maken, ze maken die keuze om foute redenen. Het is alsof ze gehaast zijn en het kwade smeken.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En de mens smeekt om het kwade, net zoals hij om het goede smeekt. En de mens is haastig (van aard).” (Soerah Al-Isra 17:11)

Luister goed: Je leeftijd, je achtergrond noch je omgeving bepaald of je nog kunt trouwen maar Allah bepaald. Doe dua, vertrouw op Allah, wees geduldig, wees dankbaar, focus je op je doelen en onderneem actie. Liever nog even wachten dan ongelukkig worden. Voordat je die stap neemt dien je het istikhara gebed te verrichtten. Vraag Allah of het de juiste keuze is, (als je niet weet hoe deze gaat mail naar info@islamcoaching.com voor een uitleg).

Er zijn velen die even getrouwd zijn en nu weer zijn gescheiden. Ze zijn vaak getrouwd omdat ze wilde concurreren met hun vrienden/vriendinnen, ze wilde ontsnappen uit hun ouderlijke omgeving of ze waren te gehaast zonder dat ze er klaar voor waren. Het huwelijk is geen spel, het moet je juist iets positiefs brengen en je moet klaar voor de beproevingen binnen het huwelijk zijn. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment