Blijf kalm, je situatie is het Antwoord op je vraag

Blijf kalm, je situatie is het Antwoord op je vraag

Heb je weleens het gevoel gehad dat je situatie het tegenovergestelde is van wat je had gesmeekt? Je vroeg om een betere financiële situatie en opeens verloor je je baan, je vroeg om een goede levenspartner en de persoon die je leuk vind verdwijnt uit je leven, je vroeg om bescherming tegen het kwaad en opeens houden bepaalde vriendschappen op. Wat gebeurd er allemaal?

Wanneer je Allah iets smeekt dan kan Hij je beantwoorden en dat doet Hij op Zijn manier. Zijn Manier is ondoorgrondelijk, het is mysterieus en we kunnen Zijn Wijsheid niet bevatten.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“En jullie Heer zei: “Roep Mij aan, dan geef Ik gehoor aan jullie…”

(Soerat Ghaafir vers 60)

Luister goed: Je verloor je baan omdat Allah je wil leiden naar de baan waar je beter gaat verdienen, de persoon die je leuk vond verdween omdat degene jou in de toekomst ongelukkig zou gaan maken, de vriendschappen werden verbroken omdat je zogenaamde vrienden in staat waren om jou kwaad te doen. Begrijp je nu dat jij de oorzaak bent van de veranderingen? Jij bent degene die Allah hebt gesmeekt en Hij heeft je smeekbeden beantwoord. Niks is toeval, heb geduld, heb vertrouwen en zie datgene waar je om vroeg op je pad verschijnen.

Wanneer je Allah om het goede smeekt dan kan Hij alles wat slecht voor je is uit je leven halen zodat alleen het goede over blijft en dat je meer van het goede zult ontvangen. Allah heeft het beste met je voor, wees dus dankbaar. Make the rest of your life the best of your life!

 

142277575-253095712889421-2010035418868530493-n

 

 

Add Comment