Bij geduld gaat het er niet alleen om dat je geduldig bent

8

★★★ Bij geduld gaat het er niet alleen om dat je geduldig bent met hoe alles gaat lopen maar bij geduld gaat het erom HOE jij omgaat met die periode van geduld. Ga je allerlei rampscenario’s creëren of ga je uit van een goede afloop? Ga je je afvragen wanneer het resultaat komt of ga je verder met je leven en vertrouw je erop dat alles op het juiste moment en op de juiste plek valt?

Als jij momenteel een moeilijke periode meemaakt weet dat jij je geduld met vertrouwen moet combineren. Want Allah heeft namelijk goed nieuws voor degene die deze twee eigenschappen met elkaar combineren.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Degenen die geduld hebben en op hun Heer vertrouwen.” (Soerat al-‘Ankaboet (29-59)

Luister goed: Jouw beproeving die jij momenteel met geduld aanvecht heeft een BEGIN en een EIND. Het lijkt eeuwig te duren maar tijdens deze periode van geduld gebeuren er achter de schermen allerlei zaken. Je dient erop te vertrouwen dat het UITEINDELIJK op de een of ander manier goed gaat komen.

Wanneer jij een beproeving meemaakt en je combineert geduld met vertrouwen dan kom je sterker uit deze innerlijke strijd. Intussen compenseert Allah jou met allerlei beloningen, intussen scheld Allah wat van je zonden kwijt, intussen leid Allah jou naar datgene wat voor jou is bestemd en intussen komt de oplossing dichterbij. Wees dus geduldig en heb vertrouwen, jij staat er niet alleen voor, Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

Add Comment