Beter alleen zijn dan neppe mensen om je heen

Beter alleen zijn dan neppe mensen om je heen

Het kan zijn dat je momenten hebt dat je eenzaam voelt, je ziet mensen op social media en in het echt gezellig genieten en vraagt je af waarom jij niet zulke personen om je heen hebt. Eenzame momenten kunnen vervelend zijn maar deze hoeven niet perse in je nadeel te zijn. Sterker nog, het kan zijn dat Allah bepaalde personen uit je buurt houd omdat ze een aanleiding zouden kunnen zijn voor toekomstige verdriet en ellende. Wees niet verdrietig en laat je niet gek maken.

Je eenzame momenten moet je gebruiken om Allah beter te leren kennen want Hij is Degene die jou Vriend is waar je altijd op kan rekenen.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

Allah is voldoende als Vriend en Allah is toereikend als Helper.”

(Surah 4 vers 45 )

Luister goed: Allah is je beste Vriend, wanneer jij iets smeekt weet Hij wat je gaat smeken maar toch blijft Hij geduldig naar je luisteren, wanneer je fouten maakt en mensen je zwart willen maken dan verbergt Hij je fouten, wanneer je zonden hebt gepleegd en berouw toont, vergeeft Hij je zonden omdat Hij je meer lief heeft dan een moeder met haar pasgeboren kind. Zijn Genade overtreft Zijn woede en Zijn Barmhartigheid is meer dan alle barmhartigheid van de gehele mensheid bij elkaar.

Je eenzaamheid zal in sha Allah vroeg of laat worden vervangen door een goed gezelschap, of het nou een partner, een gezin of een goede vriend/vriendin is, je eenzaamheid is slechts voor een periode. Allah is met je. Make the rest of your life the best of your life!

 

IMG-8596

Add Comment