Ben jij hier verantwoordelijk voor?

21616200_758580250995342_7281197777878903586_n

Ben jij hier verantwoordelijk voor?

Het kan zijn dat jij vandaag te maken hebt met grote uitdagingen, het liefst zou je de tijd weer terug willen draaien zodat je alles anders zou aanpakken maar helaas ken ik niemand met een tijdmachine. Wat je wel kunt doen is opstaan en tegen jezelf zeggen: Ik erken dat ik deels of volledig verantwoordelijk bent voor mijn situatie en ik zal er alles aan doen om mijn situatie te verbeteren.

Als jij momenteel te maken hebt met ellende weet dan dat de oorzaak ook deels bij jezelf ligt. Het kan een gevolg zijn van iets wat jij ooit in het verleden hebt gedaan. Allah beproeft jou momenteel met een beproeving zodat de zonden van toen wordt kwijtgescholden.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

“Wat jou van het goede overkomt, het is van Allah: en wat jou van het slechte overkomt, het is van jouzelf…”

(Soerat an-Nisaa’: 79)

Luister goed: Jij bent geen slecht mens en zie jouw situatie niet als een straf maar zie het als een reiniging van jouw zonden. Daarnaast beloond Allah jou voor je geduld tijdens je beproeving terwijl Hij dat niet hoeft te doen. Ook moet je weten dat Hij jouw toestand gebruikt om een zaak te voltooien die uiteindelijk in jouw voordeel zal zijn. Heb dus vertrouwen in jouw Schepper, Hij Die alles onder controle heeft en Hij die de zonden vergeeft.

De tijd is gekomen dat jij tegen jezelf zegt: Genoeg is genoeg, er zijn mensen die het erger dan mij hebben. Ik leef nog en vandaag zal ik een nieuw begin maken. Allah is met me. I make the rest of my life the best of my life!

Add Comment