Beloof niks als jij je te blij voelt en maak geen onnodige beslissingen als jij je te verdrietig voelt

10401223 476139442572759 3030029871527053499 n

Beloof niks als jij je te blij voelt en maak geen onnodige beslissingen als jij je te verdrietig voelt. Sommige trouwen te snel omdat ze zich in een “gelukkige” moment bevinden en sommige trouwen te snel omdat ze een uitvlucht willen zoeken van de problemen. Het maken van haastige beslissingen kan het tegenovergestelde van wat je wilt met zich mee brengen want Allah subhanahu wa ta’ala zegt:

En de mens smeekt om het kwade, net zoals hij om het goede smeekt. En de mens is haastig (van aard)“. (Soerah Al-Isra 17:11)

Luister goed: Op dit moment scheiden velen jongeren omdat ze het huwelijk puur als een “voortzetting” van een relatie op een halal manier zagen of ze zijn getrouwd omdat ze van hun problemen wilden vluchten. Het huwelijk wat voor ze was bestemd hebben ze wellicht (nog) niet bereikt en binnen een aantal jaren zijn ze mogelijk gescheiden. Als je wilt trouwen besef dan dat het huwelijk iets groots is. Zorg ervoor dat je 100% achter je keuze staat en dat je je goed voorbereid. Weet dat je velen offers moet maken die je anders als niet-getrouwde niet zou maken. Denk eerst aan je studie, zoek een baan, spaar geld, doe kennis op over het huwelijk en andere zaken. Haast je niet omdat je vrienden/vriendinnen getrouwd zijn of omdat je van je problemen wilt vluchten. Liever tot je 35ste vrijgezel dan op je 20ste onnodig gescheiden.

Add Comment