Angst voor wat er komen gaat (corona virus

Angst voor wat er komen gaat (corona virus)

Het kan zijn dat je momenteel angst hebt voor wat er komen gaat, je maakt je zorgen om jezelf, je geliefden en om de toekomst. Je hebt geen idee hoe deze ellende ten einde komt, tegen jou wil ik je het volgende zeggen: Heb geen angst, Allah heeft alles onder controle.

Voor elke moeilijkheid die een schepsel of de natuur treft wordt door Allah ook de verlichting mee gezonden. Vandaar dat Allah Fa inna ma’al ‘usri yusra, Inna ma’al ‘usri yusra zegt.

Allah subhanahu wa ta’ala zegt dus:

“Voorwaar, zo komt met de moeilijkheid de verlichting. Voorwaar, met de moeilijkheid komt de verlichting”

(Surah Ash-Sharh, aya 5)

Luister goed: Allah zegt NIET dat NA de moeilijkheid de verlichting komt maar Hij zegt dat MET de moeilijkheid de verlichting komt. Dit is heel belangrijk om te weten want dat betekent dat ELKE beproeving een begin en een eind heeft. De wereld streeft naar macht en militaire kracht, maar Allah heeft aangetoond dat Hij de wereld op de knieën kan krijgen met iets wat het blote oog niet kan waarnemen. Subhan’Allah.

Deze komende periode dienen wij veel berouw te tonen, Allah te prijzen, Allah te gedenken, goed op onze hygiëne en die van andere te letten maar ook vooral om zoveel mogelijk ons normale leven te leiden ondanks de beperkingen. Laat je dus niet gijzelen door angst maar wees ook niet naïef en volg de maatregelen. Moge Allah deze beproeving gauw ten einde brengen en onze zieken genezen. Make the rest of your life the best of your life!

IMG-7454

 

Add Comment